Καλώς ήρθατε στο Blog του Ανεξάρτητου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων. Εδώ θα δημοσιεύεται ότι έχει σχέση με τις δραστηριότητες του συνδέσμου, καθώς και γενικότερα θέματα που έχουν να κάνουν με την εφεδρεία.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      

     Απολύτως αναμενόμενη κατά την εκτίμηση του Δ.Σ. ήταν η κλήση σε απολογία του προέδρου και ενός μέλους του Α.Σ.Ε.Ε.Δ. με αφορμή ανώνυμη(!) καταγγελία για ύποπτες δραστηριότητες του σωματείου μας.

     Είχε προηγηθεί γενικευμένη επίθεση απο τα Μ.Μ.Ε. και είχε καλλιεργηθεί αρκετές μέρες νωρίτερα αρνητικό κλίμα σε βάρος των σωματείων (ή όπως αλλιώς χαρακτηρίζονται), εφέδρων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ είχε επιχειρηθεί και η διασύνδεσή τους με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο με σκοπό την κατασυκοφάντηση και τελικά την αποδυνάμωση αν όχι ακόμα και την κατάργησή τους.

    Φαίνεται πως κάποιοι βλακωδώς σκεπτόμενοι αγνοούν το προφανές γεγονός οτι όλοι όσοι έχουμε υπηρετήσει την πατρίδα δεν γίνεται να ανήκουμε όλοι σε έναν πολιτικό χώρο, εκτός και αν υπονοούν οτι μόνο όσοι ανήκουν στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο υπηρετούν την πατρίδα!

    Πέραν αυτών, θα έπρεπε να έχουν λάβει υπ' όψιν τους το γεγονός οτι τα σωματεία εφέδρων λειτουργούν κατόπιν εγκρίσεως της Ελληνικής δικαιοσύνης, αφου απαιτείται απόφαση Πρωτοδικείου για την έγκριση του καταστατικού λειτουργίας, εγγράφονται στο Βιβλίο Σωματείων και τηρούν τα προβλεπόμενα απ'το νόμο βιβλία, υπόκεινται δε ανα πάσα στιγμή σε έλεγχο, αν αυτό ζητηθεί.

    Σοβαρά όμως ερωτήματα εγείρει το πως μια ανώνυμη καταγγελία μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες ταλαιπωρίες μεμονομένα πρόσωπα (ή και τις οικογένειές τους), ενώ η διαπόμπευση είναι κάτι παραπάνω απο βέβαιη. Ή μήπως είναι επιδιωκόμενη; 

   Τέλος, για μια ακόμη φορά τα Μ.Μ.Ε. απέδειξαν τη σεναριογραφική τους λειτουργία, δημοσιεύοντας ανακρίβειες και ψεύδη, διανθίζοντας με απίστευτες εικόνες την είδηση, απλώς και μόνο για να την καταστήσουν εντυπωσιακή και να την "πουλήσουν" ευκολότερα. Βεβαίως, κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει οτι απλώς έπαιξαν το ρόλο τους. Ο Α.Σ.Ε.Ε.Δ. επιδεικνύοντας μεγαλόψυχη διάθεση απλώς θα εκφράσει τις ευχαριστίες του για τη δωρεάν διαφήμιση που του έγινε.


                                                                                           Εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου