Καλώς ήρθατε στο Blog του Ανεξάρτητου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων. Εδώ θα δημοσιεύεται ότι έχει σχέση με τις δραστηριότητες του συνδέσμου, καθώς και γενικότερα θέματα που έχουν να κάνουν με την εφεδρεία.

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Α.Σ.Ε.Ε.Δ.


Την Δευτέρα 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε απο την Πυροσβεστική Αγρινίου άσκηση σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, οπου κλήθηκε να συμμετάσχει και ο Α.σ.ε.ε.δ.

Το σενάριο της άσκησης αντιμετώπισης αστικής πυρκαγιάς με κωδική ονομασία “Ξένιος Δίας ΙΙ” περιλάμβανε την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε στο υπόγειο πάρκινγκ του ξενοδοχείου με κίνδυνο επέκτασης στους ορόφους του. Μάλιστα λόγω των πυκνών καπνών που κατέκλυσαν το κλιμακοστάσιο και επεκτάθηκαν στο ξενοδοχείο, το σενάριο προέβλεπε τον απεγκλωβισμό ατόμου από τον τρίτο όροφο.

Τέλος, το σενάριο της άσκησης προέβλεπε και τη διάσωση ενός ακόμη ατόμου που είχε εγκλωβιστεί στο υπόγειο πάρκινγκ.

Η άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. Αγρινίου έγινε σε συνεργασία με την Τροχαία, το Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου, το ΕΚΑΒ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τον Ανεξάρτητο Σύνδεσμο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το τέλος της άσκησης ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, Ευστράτιος Πετράκης, σκοπός της άσκησης ήταν:
1. Η εκπαίδευση του προσωπικού της Π.Υ. Αγρινίου αλλά και του προσωπικού του Ξενοδοχείου για την έγκαιρη αντιμετώπιση ενός συμβάντος πυρκαγιάς στον χώρο του Ξενοδοχείου όπως πυρκαγιά με εγκλωβισμένο άτομο τόσο στον 3 όροφο όσο και στο υπόγειο χώρο στάθμευσης
2. Η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και των δυνατοτήτων του εξοπλισμού της Π.Υ. αλλά και των πυροσβεστικών μέσων του Ξενοδοχείου.
3. Η αποτελεσματική συνεργασία του προσωπικού της Π.Υ. με το προσωπικό του Ξενοδοχείου.
4. Η συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών σε συνθήκες συμβάντος δηλαδή του προσωπικού της Π.Υ.της ΕΛ.ΑΣ.(Τροχαία και Αστυνομικό Τμήμα) , του ΕΚΑΒ, της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και του Α.Σ.Ε.Ε.Δ.
5. Η εξακρίβωση των ελλείψεων, αδυναμιών, δυσκολιών και δυσλειτουργιών και η αντιμετώπισή τους για την περίπτωση πραγματικού συμβάντος.
6.Η επικαιροποιήση των σχεδίων της Υπηρεσίας μας


Ευχαριστούμε την διοίκηση της πυροσβεστικής για το κάλεσμα ώστε να συμμετέχουμε σε μια τέτοια άρτια διοργανωμένη άσκηση.





























                                          


πηγή agriniopress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου